Overslaan en naar de inhoud gaan

Autoriteiten: illegale plastic-opslag moet binnen maand weg

Geplaatst opdonderdag 29 augustus 2019 - 15:50

De illegale plastic-opslag op een bedrijfsterrein in Brunssum moet binnen een maand verdwenen zijn. De provincie en de gemeente Brunssum hebben de firma een last onder dwangsom opgelegd.

Dat weet ZO-NWS. Het bedrijf krijgt dus geen boete, maar moet alsnog gaan betalen wanneer het pmd-afval over een maand niet verdwenen is. In juli sloot de provincie het terrein al af.

Lees ook: Provincie grijpt in: plastic-opslag op slot

Stank, vliegen en papierwerk
Op het perceel liggen honderden balen plastic afval, maar de plastic-opslag is in strijd met de vergunningsvoorschriften. Er ontstond, volgens de provincie, een brandgevaarlijke situatie. Daarnaast zouden de activiteiten veel stank veroorzaken en vliegen aantrekken en deugde het papierwerk van het bedrijf niet.

Almere
Het plastic moet worden afgevoerd naar Almere. Daar kan het afval worden opgeslagen op een locatie die de vergunningen wél in orde heeft. In de tussentijd moet het bedrijf in Brunssum, op last van de autoriteiten, het plastic afval afdekken met folie en zand, zo weet het lokale medium. Nieuw afval, dat in principe naar Brunssum zou komen, wordt nu in Duitsland verwerkt.

Toeval
Gedeputeerde Robert
Housmans stuitte op 26 juli per toeval op de illegale situatie. Hij was toen samen met een controleur van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) op werkbezoek in Brunssum, waar het tweetal in gesprek ging met gemeente, omwonenden en bedrijven.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen