Overslaan en naar de inhoud gaan

Automobilisten opgelet: dichte mist op Limburgse wegen

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 7:09

Vooral in Noord- en Midden-Limburg hebben automobilisten donderdagochtend tijdens de ochtendspits te maken met dichte mist.

Het zicht is op sommige plaatsen minder dan 200 meter. Daarom heeft het KNMI code geel afgegeven. In Zuid-Limburg is het zicht wel helder.

Waarschuwing
De waarschuwing geldt, met uitzondering van de Waddeneilanden, voor heel Nederland. "Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden", aldus het instituut. In de loop van de ochtend verbetert het zicht.

Nachtvorst
Het heeft in de nacht van woensdag op donderdag bovendien een paar graden gevroren. En dat betekent dat voorruiten goed schoon gekrabt moeten worden en het plaatselijk een beetje glad kan zijn.

Onstuimig weer
Van het zuidwesten uit lost de mist geleidelijk op. Overdag is het droog en 's middags wordt het tijdens zonnig weer circa 4 graden. Tijdens pakjesavond trekt de wind aan en dalen de temperaturen tot aan het vriespunt. Doordat de wind in kracht toeneemt voelt het wel kouder aan.

Lees ook: Avondspits vroeg en druk om heerlijk avondje

Vanaf vrijdag verdwijnt de nachtvorst en gaat het regenen. In het weekend lopen de middagtemperaturen volgens Meteo Limburg op tot rond de 10 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen