Overslaan en naar de inhoud gaan

Automobilist terrasongeval Gennep wordt vervolgd

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 8:16

De man uit Ottersum die vorig jaar met zijn auto op een druk terras inreed in Gennep, wordt vervolgd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht besloten, meldt De Gelderlander.

Ernstig letsel
De toen 19-jarige verdachte moet zich in het najaar in de rechtbank verantwoorden voor zijn actie, waarbij zes gewonden vielen. De Ottersummer wordt gedagvaard voor het veroorzaken van een ongeluk met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Ook moet hij uitleggen waarom hij vluchtte.

Lees ook: Automobilist gebruikte lachgas voor terrasongeluk

Lachgas
De man werd diezelfde avond in Cuijk in zijn beschadigde zwarte Volkswagen Golf aangehouden. De verdachte zou voor het ongeluk lachgas hebben gebruikt.

Ex
Justitie heeft ook lang onderzocht of sprake kan zijn geweest van een aanslag. De Gelderlander meldde vorig jaar dat die woensdagavond 3 juni ook zijn ex op het terras van De Stadsherberg zat. De twee waren niet vriendelijk uit elkaar gegaan. Zij zat enkele minuten voor het terrasdrama nog op de plek waar de auto strandde. De verdachte zat eerder die avond ook op het terras aan de Zandstraat. Maar dat het om een bewuste of gerichte actie ging, is tot nu niet gebleken uit het onderzoeksdossier, zegt een justitiewoordvoerder.

Lees ook: Terrasdrama Gennep mogelijk aanslag op ex-vriendin

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen