Overslaan en naar de inhoud gaan

Automobilist geeft identiteit tweelingbroer op bij controle

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 20:38

Een automobilist heeft de politie dinsdag in Maastricht bij een controle een loer proberen te draaien. Door bij een controle de naam en geboortedatum van zijn tweelingbroer op te geven, dacht hij agenten te slim af te zijn.

De man werd staande gehouden omdat hij met een mobiele telefoon in zijn hand achter het stuur zat.

Tweelingbroer
Toen hij vervolgens geen rijbewijs en paspoort kon tonen, gaf hij een naam en geboortedatum op. Dat bleken echter niet de gegevens van hem te zijn, maar van zijn tweelingbroer. Bovendien bleek de politie onlangs het rijbewijs van zijn broer in te hebben gevorderd voor de duur van twee maanden.

Alarmbellen
Bij de agenten gingen op dat moment alle alarmbellen rinkelen, zo schrijft de politie op Facebook. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Toen bleek dat hij toch niet zijn tweelingbroer was, kreeg hij twee bekeuringen. Een prent voor het opgeven van een valse identiteit en een voor het vasthouden van een gsm achter het stuur. In totaal is hij de politie 648 euro verschuldigd. 'Wellicht dat zijn tweelingbroer bereid is om de kosten te delen', schrijft de politie.

De Officier van Justitie zal zich binnenkort buigen over een straf. Verder kan de man voorlopig fluiten naar zijn rijbewijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen