Overslaan en naar de inhoud gaan

Automobilist (19) gebruikte lachgas voor terrasongeluk

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2020 - 17:33

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de 19-jarige automobilist en zijn twee bijrijders inderdaad lachgas hadden gebruikt voor ze woensdagavond een terras in Gennep op reden.

Bij dat ongeluk raakten zes personen gewond. Eén van hen moest in het ziekenhuis behandeld worden aan beenletsel.

Onderzoek
Bloedonderzoek moet verder uitwijzen of de bestuurder, een 19-jarige man uit Ottersum, ook onder invloed was van alcohol en drugs. De resultaten van dit onderzoek laten nog even op zich wachten.

Lees ook: 'Inzittenden auto gebruikten lachgas voor botsing op terras'

Geen opzet
Uit het politieonderzoek is verder gebleken dat de jonge man niet opzettelijk het terras op gereden is om mensen te verwonden. Waardoor hij wel op de verkeerde weghelft terechtkwam en diverse stoelen en tafels op het terras ramde, is nog niet bekend.

De 19-jarige man uit Ottersum werd vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid en daarna in vrijheid gesteld. De man blijft wel verdachte in de zaak.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen