Overslaan en naar de inhoud gaan

Automatisering moet Limburgse logistiek helpen

Geplaatst opmaandag 14 augustus 2017 - 18:38

Limburgse bedrijven proberen met automatisering en robotisering het dreigend tekort aan personeel in de logistiek terug te dringen.

In onze provincie neemt het aantal distributiecentra fors de komende tijd fors toe, maar door die groei dreigt een groot tekort aan personeel.

Automatische systemen
Inther uit Venray ontwikkelt automatische systemen voor distributiecentra. Volgens directeur Martijn Herder kan op deze manier de vraag naar personeel verkleind worden. "Wij bouwen systemen waarbij producten over een transportband worden vervoerd. Dit is efficiënter."

Zelfstandige robots
Accerion in Venlo heeft een systeem ontwikkeld waardoor robots zelfstandig kunnen rijden. Met het positioneringssysteem uit Venlo zijn robots niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld sensoren in de grond die de weg wijzen. "Hierdoor kunnen is het in de toekomst heftrucks zonder chauffeurs pallets van de ene naar de andere plek rijden," zegt Willem-Jan Lamers van Accerion.

Jupiter
"Ons systeem, Jupiter, is een kastje met camera's erin", vervolgt Lamers. "Die herkennen de grond en weten daardoor precies waar ze zijn." Momenteel testen bedrijven in Europa en Amerika Jupiter. Volgens Accerion kan het systeem helpen om het grote personeelstekort in logistieke centra terug te dringen. Dan kan er nog meer werk door robots gedaan worden.

Mensen nodig
Toch zullen robots en automatisering de mens nooit helemaal kunnen vervangen. "Systemen moeten worden aangestuurd, bijgesteld. Daarvoor zijn mensen nodig," aldus Martijn Herder van Inther. Volgens hem zal de vraag naar hoger opgeleid personeel wel groter worden.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuw boegbeeld logistiek Noord-Limburg
Vierdaags logistiek congres in Venlo
PvdA wil 100 miljoen euro investeren in logistiek
Cabooter naar spoor Kaldenkerken
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen