Overslaan en naar de inhoud gaan

Automaat plofkraak Geleen was buiten gebruik

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 11:43

De geldautomaat in Geleen die in de nacht van maandag op dinsdag doelwit werd van een plofkraak, was buiten gebruik.

Dat meldt de politie. De verdachten namen de benen zonder buit. Naast die geldautomaat was er nog een werkende automaat, die ongeschonden bleef.

Onderzoek
Rond 2:30 uur kreeg de politie een melding over een plofkraak. Er zou sprake zijn geweest van twee harde knallen, waarna een scooter en een auto zijn weggereden. Er is nog niemand aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzoekt resten van explosieven die zijn gevonden. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden.

Video: Track '88

Lees ook: Plofkraak op geldautomaat in Geleen

Schade
De geldautomaat is bevestigd aan de buitenmuur van de supermarkt van Sjef Vijgen. De plofkraak veroorzaakte flink wat schade. "Aan de binnenkant staat een koeling die samen met een stuk muur is weggeblazen. De producten die erin stonden zijn onbruikbaar. Ook is het plafond ontzet", zegt Vijgen. "Met wat aanpassingen kunnen we gelukkig wel open." Hij schat in dat de schade minimaal duizenden euro's zal bedragen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen