Overslaan en naar de inhoud gaan

Autokunst van Weertenaar Jack Vreeke naar Zandvoort

Geplaatst opvrijdag 9 juli 2021 - 7:02

Vijf werken van Kunstenaar Jack Vreeke uit Weert zijn vanaf vrijdag te bewonderen bij het raadhuis in Zandvoort.

De collectie 'Art Car Company' van de Weertenaar bestaat uit dertien kuntsobjecten. Hiervan gaan vijf werken naar het raadhuis in Zandvoort. Ze zullen samen met werken van andere kunstenaars tentoongesteld worden.

Video L1

Jeugdsentiment
Vreeke maakt de kunstobjecten vooral voor zichzelf. "Iedereen vindt ze leuk, maar niemand wil ze kopen", zegt hij. "Het is een beetje jeugdsentiment. Na de Tweede Wereldoorlog waren er veel zeepkistenraces. Maar mijn vader had een hamer en een nijptang en twee linker handen. Die is nooit in staat geweest zo'n ding te bouwen. Ik denk dat ik dat op mijn oude dag aan het inhalen ben."

Kentekenplaten
De Weertenaar begon in 2007 met zijn hobby, aanvankelijk via nummerborden. Hij wilde een auto maken met verschillende teksten door gebruik te maken van Nederlandse kentekenplaten. Met de borden wilde hij teksten maken, maar hij kwam er al snel achter dat de Nederlandse borden geen klinkers hebben. "Toen ben ik overgestapt naar de Duitse nummerborden. Die hebben wel alle letters. Die van Belgiƫ ook, maar die zijn lastig te bewerken en staan op naam van eigenaar."

Jack Vreeke
Foto: L1

De kunstwagens zijn tot eind november te zien in Zandvoort.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen