Overslaan en naar de inhoud gaan

Autokunst van Weertenaar Jack Vreeke naar Zandvoort

Geplaatst opvrijdag 9 juli 2021 - 7:02

Vijf werken van Kunstenaar Jack Vreeke uit Weert zijn vanaf vrijdag te bewonderen bij het raadhuis in Zandvoort.

De collectie 'Art Car Company' van de Weertenaar bestaat uit dertien kuntsobjecten. Hiervan gaan vijf werken naar het raadhuis in Zandvoort. Ze zullen samen met werken van andere kunstenaars tentoongesteld worden.

Video L1

Jeugdsentiment
Vreeke maakt de kunstobjecten vooral voor zichzelf. "Iedereen vindt ze leuk, maar niemand wil ze kopen", zegt hij. "Het is een beetje jeugdsentiment. Na de Tweede Wereldoorlog waren er veel zeepkistenraces. Maar mijn vader had een hamer en een nijptang en twee linker handen. Die is nooit in staat geweest zo'n ding te bouwen. Ik denk dat ik dat op mijn oude dag aan het inhalen ben."

Kentekenplaten
De Weertenaar begon in 2007 met zijn hobby, aanvankelijk via nummerborden. Hij wilde een auto maken met verschillende teksten door gebruik te maken van Nederlandse kentekenplaten. Met de borden wilde hij teksten maken, maar hij kwam er al snel achter dat de Nederlandse borden geen klinkers hebben. "Toen ben ik overgestapt naar de Duitse nummerborden. Die hebben wel alle letters. Die van Belgiƫ ook, maar die zijn lastig te bewerken en staan op naam van eigenaar."

Jack Vreeke
Foto: L1

De kunstwagens zijn tot eind november te zien in Zandvoort.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen