Overslaan en naar de inhoud gaan

Autofabriek VDL schenkt ton aan Limburgse goede doelen

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 16:53

De VDL Foundation schenkt voor het tweede jaar op rij 100.000 euro aan goede doelen: 40.000 euro aan Het Vergeten Kind en 60.000 euro aan de Zonnebloem.

De cheques werden vandaag overhandigd bij autofabriek VDL Nedcar in Born, door de directeur van VDL, Wim van der Leegte.

Opvangcentrum in Blerick
Het Vergeten Kind staat in het land duizenden kinderen bij, die zijn gevlucht, mishandeld, verwaarloosd of verstoten en worden opgevangen op diverse locaties. De cheque wordt gebruikt voor de herinrichting van een opvangcentrum voor jongeren in Blerick. Zo krijgen ze een kindvriendelijke speel- en woonplek, zegt een woordvoerder. "Het is een substantiele bijdrage aan het project dat we in Blerick aan het uitvoeren zijn."

Rolstoelauto's
Stichting de Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. De schenking wordt besteed aan twee rolstoelauto's, die drie jaar lang in de regio's Kerkrade en Sittard-Geleen worden ingezet.

Heropening Nedcar
De
VDL Foundation is opgericht ter gelegenheid van de heropening van VDL Nedcar in Born op 17 juli 2014. De foundation beschikt over een bedrag van 250.000 euro, dat aan goede doelen wordt geschonken over een periode van 3 jaar. Vorig ging er al 100.000 euro naar het Kankeronderzoekfonds Limburg.

In de toekomst wil VDL jaarlijks zelfs twee ton in die Foundation stoppen, bedoeld om in de regio te besteden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

NedCar binnen vier jaar naar 190.000 auto's per jaar
VDL koopt kasteel Wolfrath Born voor dik 'n miljoen
Vertrek Van der Leegte geen verrassing voor bonden
Zoon Willem opvolger VDL-baas Wim van der Leegte
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen