Overslaan en naar de inhoud gaan

Autodief en drie agenten gewond bij achtervolging

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 19:00

Een Nederlandse autodief van 37 jaar is zwaargewond geraakt bij een wilde achtervolging door de politie, maandagavond in Aken.

Ook drie Duitse politiemensen raakten gewond, meldt de Duitse politie. Twee andere verdachten werden vlak over de grens in Heerlen aangehouden, door Nederlandse agenten die hun Duitse collega's te hulp waren geschoten.

Te burger
De achtervolging begon toen twee agenten in burger kort voor middernacht in Aken een auto met vier verdachte personen in de gaten hielden. Het viertal stapte uit en verdween in de duisternis, maar twee inzittenden kwamen kort daarop weer te voorschijn toen ze ineens met een naar later bleek gestolen BMW uit een parkeerkelder kwamen rijden.

Brokstukken
De agenten te burger gingen er te voet achteraan, terwijl een opgeroepen politiewagen de BMW tegemoet reed. De bestuurder van de gestolen auto zette de BMW in zijn achteruit en probeerde zo te ontkomen, maar botste daarbij hard op een geparkeerde auto. Door de rondvliegende brokstukken raakte een van de agenten te burger lichtgewond.

Over de voet
Door die manoeuvre wist de BMW te ontsnappen. Via een botsing met de politiewagen en een aanrijding over de voet van een tweede burgeragent reed de auto door, maar stopte even verderop weer om de bijrijder te voet te laten ontsnappen.

Boom
Uiteindelijk eindigde de vluchtpoging in een ongeval. De bestuurder verloor de macht over het stuur, raakte van de rijbaan en knalde zo hard tegen een boom dat de man zwaar gewond raakte. Toen hij desondanks toch probeerde uit het wrak te komen, raakte een derde agent lichtgewond toen zijn politiewagen hard moest remmen.

De man werd aangehouden en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis.

Heerlen
De twee andere verdachten werden in Nederland aangehouden. Zij waren met de auto die oorspronkelijk door de politie in de gaten werd gehouden, de grens overgestoken. Na een oproep van de Duitse politie zetten agenten die auto in Heerlen aan de kant.

Naar de vierde verdachte wordt nog gezocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen