Overslaan en naar de inhoud gaan

Autodief beschadigt meerdere politieauto's bij achtervolging

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 6:55

Een 20-jarige man uit Heerlen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een spoor van vernieling door Brunssum en Heerlen getrokken toen hij een Porsche probeerde te stelen met een autoambulance.

Geparkeerde auto's, verkeersborden en meerdere politiewagens raakten bij de achtervolging beschadigd.

Spoor van vernieling
De man probeerde iets voor 4:00 uur een Porsche te stelen van de Heufkestraat in Brunssum. Hij had het voertuig op een autoambulance gezet en probeerde ermee weg te rijden. Tijdens zijn vlucht ramde hij meerdere geparkeerde auto's en verkeersborden.

Ook beschadigde hij meerdere politieauto's tijdens de rit die uiteindelijk in de Heerlense wijk Schaesbergerveld ten einde kwam.

Niet goed vastgezet
Ook de Porsche kwam er niet zonder krassen vanaf. De gestolen auto bleek niet goed vast te staan op de autoambulance en rolde er op de Den Haagstraat in Heerlen vanaf. Een paar straten verderop, op de Harlingenstraat, kwam de achtervolging uiteindelijk ten einde.

Op de vlucht
De autodief probeerde te voet aan de politie te ontkomen. Een politiehond stak daar een stokje voor. De man raakte bij zijn aanhouding gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Onderzoek
De politie gaat er op dit moment vanuit dat de 20-jarige Heerlenaar hulp kreeg bij de diefstal van de Porsche en is op zoek naar medeverdachten. De politie geeft verder aan dat de kans bestaat dat ook auto’s van bewoners beschadigd zijn geraakt. Daarom worden mensen van wie de auto geparkeerd stond op de vluchtroute en in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd is geraakt, opgeroepen zich te melden bij de politie en aangifte te doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen