Overslaan en naar de inhoud gaan

Autodief (17) na wilde achtervolging opgepakt op camping

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 16:21

Een autodief is in de nacht van zondag op maandag op een camping in Asselt opgepakt. Dat gebeurde na een achtervolging vanuit Duitsland.

Dat meldt de Duitse politie.

Achtervolging
De politie van de oosterburen kreeg rond 1:45 uur een melding van de eigenaar van het voertuig dat zijn BMW M5 was gestolen van de Goldammerweg in het Duitse Wickrathberg. Hij hoorde dat de dief met zijn auto wegreed. De politie zette meteen de achtervolging in. Politieagenten in burger zagen een vergelijkbare BMW op de A61 richting Venlo rijden. Het bleek om de gestolen bolide te gaan.

Capriolen
Patrouillewagens van de politie van Mönchengladbach en de snelwegpolitie van Düsseldorf schoten te hulp. Bij de afrit van Elmpt zette een politiewagen blauw zwaailicht aan en gaf een stopteken. Dat negeerde de bestuurder en hij besloot het gaspedaal verder in te drukken toen hij de grens bij Nederland over ging. Ook had hij lak aan hobbels en de herhaaldelijke stoptekens, sneed bochten af en haalde allerlei capriolen uit op de weg.

De 17-jarige jongen uit Litouwen kon uiteindelijk op de camping klem worden gereden en in de boeien worden geslagen. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen