Overslaan en naar de inhoud gaan

Autodief (17) na wilde achtervolging opgepakt op camping

Geplaatst opmaandag 30 september 2019 - 16:21

Een autodief is in de nacht van zondag op maandag op een camping in Asselt opgepakt. Dat gebeurde na een achtervolging vanuit Duitsland.

Dat meldt de Duitse politie.

Achtervolging
De politie van de oosterburen kreeg rond 1:45 uur een melding van de eigenaar van het voertuig dat zijn BMW M5 was gestolen van de Goldammerweg in het Duitse Wickrathberg. Hij hoorde dat de dief met zijn auto wegreed. De politie zette meteen de achtervolging in. Politieagenten in burger zagen een vergelijkbare BMW op de A61 richting Venlo rijden. Het bleek om de gestolen bolide te gaan.

Capriolen
Patrouillewagens van de politie van Mönchengladbach en de snelwegpolitie van Düsseldorf schoten te hulp. Bij de afrit van Elmpt zette een politiewagen blauw zwaailicht aan en gaf een stopteken. Dat negeerde de bestuurder en hij besloot het gaspedaal verder in te drukken toen hij de grens bij Nederland over ging. Ook had hij lak aan hobbels en de herhaaldelijke stoptekens, sneed bochten af en haalde allerlei capriolen uit op de weg.

De 17-jarige jongen uit Litouwen kon uiteindelijk op de camping klem worden gereden en in de boeien worden geslagen. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen