Overslaan en naar de inhoud gaan

Autodealer verbaasd over oude Golf van broer en zus

Geplaatst opmaandag 17 juli 2017 - 8:25
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: Edwin Vossen

Autohandelaar Don Krawczyk uit Echt keek even raar op toen een broer en zus een Volkswagen Golf 1 Diesel uit 1979 kwamen inleveren. De kilometerstand stond namelijk op slechts 18.690 kilometer.

De kilometers werden door de twee familieleden keurig bijgehouden op velletjes papier. De auto werd haast niet gebruikt, omdat de eigenaren op de binnenvaart werken, vertelt de autodealer tegen het Algemeen Dagblad. "Bij kou en gladheid namen ze de fiets, want van winterbanden hadden ze nog nooit gehoord." Krawczyk noemt de auto "een waar museumstuk."

Schapenvellen
De broer en zus ruilden de auto in voor een Golf 7 R-line, met 8000 kilometer op de teller. Ze wilden de schapenvellen uit de oude wagen in de nieuwe Golf leggen, maar toen ze hoorden over stoelverwarming keken ze verbaasd op. "Daarna ontdekten ze de elektrisch verstelbare spiegels, de achterruitverwarming, achterruitenwissers, cd-speler en navigatie. Er ging een wereld voor ze open", vertelt de autohandelaar tegen de krant.

Wat de broer en zus voor de klassieker hebben gekregen, is onbekend. Wel kregen zij meer dan zij hadden verwacht, aldus de autodealer.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Zaak Weerter autobranden in zomer van start
Gewonde na ongeluk met meerdere auto's op A2 bij Roosteren
Politie bekeurt 17-jarige zonder rijbewijs in Susteren
89 bekeuringen bij snelheidscontrole

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop