Overslaan en naar de inhoud gaan

Autodealer verbaasd over oude Golf van broer en zus

Geplaatst opmaandag 17 juli 2017 - 8:25

Autohandelaar Don Krawczyk uit Echt keek even raar op toen een broer en zus een Volkswagen Golf 1 Diesel uit 1979 kwamen inleveren. De kilometerstand stond namelijk op slechts 18.690 kilometer.

De kilometers werden door de twee familieleden keurig bijgehouden op velletjes papier. De auto werd haast niet gebruikt, omdat de eigenaren op de binnenvaart werken, vertelt de autodealer tegen het Algemeen Dagblad. "Bij kou en gladheid namen ze de fiets, want van winterbanden hadden ze nog nooit gehoord." Krawczyk noemt de auto "een waar museumstuk."

Schapenvellen
De broer en zus ruilden de auto in voor een Golf 7 R-line, met 8000 kilometer op de teller. Ze wilden de schapenvellen uit de oude wagen in de nieuwe Golf leggen, maar toen ze hoorden over stoelverwarming keken ze verbaasd op. "Daarna ontdekten ze de elektrisch verstelbare spiegels, de achterruitverwarming, achterruitenwissers, cd-speler en navigatie. Er ging een wereld voor ze open", vertelt de autohandelaar tegen de krant.

Wat de broer en zus voor de klassieker hebben gekregen, is onbekend. Wel kregen zij meer dan zij hadden verwacht, aldus de autodealer.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zaak Weerter autobranden in zomer van start
Gewonde na ongeluk met meerdere auto's op A2 bij Roosteren
Politie bekeurt 17-jarige zonder rijbewijs in Susteren
Kapotte auto zorgt voor file op A2, rijstroken dicht
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen