Overslaan en naar de inhoud gaan

Autocrosser (21) uit Reuver blijft vastzitten

Geplaatst opmaandag 16 december 2019 - 14:55

De 21-jarige man uit Reuver die in september tijdens een autocross in Leende op het publiek inreed, blijft voorlopig in de cel.

Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag beslist.

Lees ook: Reuvernaar langer vast na 'idiote actie' bij Kempencross

Blijvend letsel
Daarmee volgt de rechter het verzoek van de officier van justitie. Die vindt de zaak te ernstig om de verdachte in afwachting van zijn proces op vrije voeten te zetten. Zo hield een van de slachtoffers blijvend letsel over en kampt hij sindsdien met een verbrijzelde knie. De Reuvernaar wordt verdacht van poging tot doodslag.

Eenzaam
Eerder had de advocaat van de Reuvernaar de rechtbank gevraagd om hem vrij te laten. Volgens de raadsman gaat het slecht met zijn cliënt. Hij zit al drie maanden in voorarrest in de gevangenis in Sittard. "Hij heeft er geen vrienden en voelt zich erg eenzaam", aldus de advocaat.

Medicijnen
De vader van de verdachte zei tegen een verslaggever van Omroep Brabant dat zijn zoon denkt 'als een jongen van 16'. De verdachte zelf zei dat hij zich niets meer van het voorval kan herinneren. Hij zou een black-out hebben gehad omdat hij zijn medicijnen tegen depressies niet had ingenomen.

Woedend over cross
Tijdens de zitting kwam aan de orde dat de verdachte woedend was omdat een cross werd afgelast vanwege de droogte. Hij zou door het lint zijn gegaan omdat hij zijn tientje inschrijfgeld niet terugkreeg.

Zijn vriendin zegt echter dat het helemaal niet om geld ging. De organisatie zou onbeschoft en bot zijn geweest, toen ze verhaal kwamen halen. "Oprotten", zouden ze te horen hebben gekregen.

Jeugdstrafrecht
De zaak van de autocrosser wordt op 10 februari 2020 inhoudelijk behandeld. De verdachte zal eerst psychisch worden onderzocht. Daarna wordt beslist of hij eventueel wordt berecht volgens het jeugdstrafrecht.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen