Overslaan en naar de inhoud gaan

Autocoureur Frijns grijpt net naast de winst in Berlijn

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 20:39

Autocoureur Robin Frijns heeft in de Formule E net naast de overwinning gegrepen in de derde van zes races in Berlijn.

Een dag na zijn 29ste verjaardag eindigde de Maastrichtenaar als tweede achter de Duitser Maximilian Günther. Frijns probeerde in de laatste ronde van alles om de BMW-coureur te passeren, maar het lukte hem op het krappe circuit dat is uitgezet over het terrein van de voormalige luchthaven Tempelhof niet om Günther voorbij te steken. De Limburger mocht wel voor het eerst dit seizoen het podium op. Donderdag was hij als vierde geëindigd in Berlijn, een dag eerder viel hij uit bij de hervatting van het seizoen na een maandenlange onderbreking van het seizoen. De coureurs reden zaterdag in een andere richting over het circuit.

Podium
"Heel fijn om terug op het podium te zijn", zei Frijns. "Ik ben blij met P2, dit levert me goede punten op. Ik zag gedurende de race heel wat gevechten voor me, dan moet je proberen zoveel energie op te sparen voor het einde. Dat hebben we goed gedaan."

De Fransman Jean-Éric Vergne eindigde als derde, voor WK-leider António Félix Da Costa. De Portugees koerst met 137 punten onbedreigd af op de titel in de Formule E. Günther klom in het klassement naar de tweede plaats met 69 punten, Frijns staat twaalfde met 40 punten. Nyck de Vries eindigde zaterdag op de zestiende plek. Hij neemt in het klassement de veertiende plaats in met 30 punten.

De komende vijf dagen zijn nog drie races in Berlijn, waarna het seizoen erop zit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen