Overslaan en naar de inhoud gaan

Autocoureur Frijns grijpt net naast de winst in Berlijn

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 20:39

Autocoureur Robin Frijns heeft in de Formule E net naast de overwinning gegrepen in de derde van zes races in Berlijn.

Een dag na zijn 29ste verjaardag eindigde de Maastrichtenaar als tweede achter de Duitser Maximilian Günther. Frijns probeerde in de laatste ronde van alles om de BMW-coureur te passeren, maar het lukte hem op het krappe circuit dat is uitgezet over het terrein van de voormalige luchthaven Tempelhof niet om Günther voorbij te steken. De Limburger mocht wel voor het eerst dit seizoen het podium op. Donderdag was hij als vierde geëindigd in Berlijn, een dag eerder viel hij uit bij de hervatting van het seizoen na een maandenlange onderbreking van het seizoen. De coureurs reden zaterdag in een andere richting over het circuit.

Podium
"Heel fijn om terug op het podium te zijn", zei Frijns. "Ik ben blij met P2, dit levert me goede punten op. Ik zag gedurende de race heel wat gevechten voor me, dan moet je proberen zoveel energie op te sparen voor het einde. Dat hebben we goed gedaan."

De Fransman Jean-Éric Vergne eindigde als derde, voor WK-leider António Félix Da Costa. De Portugees koerst met 137 punten onbedreigd af op de titel in de Formule E. Günther klom in het klassement naar de tweede plaats met 69 punten, Frijns staat twaalfde met 40 punten. Nyck de Vries eindigde zaterdag op de zestiende plek. Hij neemt in het klassement de veertiende plaats in met 30 punten.

De komende vijf dagen zijn nog drie races in Berlijn, waarna het seizoen erop zit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen