Overslaan en naar de inhoud gaan

Autobranden houden Maastricht in de greep

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 14:11

Er lijkt maar geen eind te komen aan de reeks autobranden in Maastricht.

Donderdagavond was het opnieuw raak: voor de zoveelste keer ging een auto in Maastricht in vlammen op. De teller staat sinds dit voorjaar al op 24 stuks.

Raadsel
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de brandende bolides, maar staat vooralsnog voor een raadsel.
Na elke autobrand volgt een uitgebreid technisch- en buurtonderzoek. Ook politiepatrouilles die 's avonds door de stad rijden zijn extra waakzaam. "Maar we zijn niet overal, we moeten het met elkaar doen", zegt een woordvoerster. "Zie je iets vreemds, iemand die je niet vertrouwt, geef het dan aan ons door."

'Het ging zo snel'
Sharon Weerts ging woensdagavond in Maastricht op bezoek bij een vriendin. Toen ze even na 23:00 uur naar haar auto liep om naar huis te gaan, sloeg de schrik haar om het hart. "Ik kon eerst alleen rook zien, maar toen ik dichterbij kwam, zag ik dat er vlammen uit de motorkap sloegen. Ik raakte in paniek en heb meteen de brandweer gebeld." Politie en brandweer waren binnen vijf minuten ter plaatse, maar toen was het kwaad al geschied. "Het ging zo snel, eerst denk je nog dat hij misschien te redden is, maar op een gegeven moment was het wel duidelijk: he's gone."

Emotionele waarde
Ook in het geval van Sharon bleek de auto te zijn aangestoken. Bij het technisch onderzoek ontdekte de politie dat er aanmaakblokjes onder de motorkap waren gelegd. "Het is heel zuur, want de auto is nog van mijn opa geweest", vertelt ze. "Hij had ook nog extra emotionele waarde."

De politie hoopt ondertussen dat inwoners van de stad zo veel mogelijk tips blijven doorgeven. "Ieder brokje informatie kan ons verder helpen en we willen met zijn allen graag dat deze brandstichtingen zo snel mogelijk stoppen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt reeks autobranden in Maastricht
Opnieuw auto in brand in Maastricht
Weer autobrand in Maastricht, numero 38
Wéér twee auto's uitgebrand in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen