Overslaan en naar de inhoud gaan

Autobende opgerold in Swalmen, vijf aanhoudingen

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 20:27

Op verschillende plekken in Swalmen is de politie woensdagavond binnengevallen in een groot onderzoek naar diefstal en heling van auto's en onderdelen.

Daarbij zijn inmiddels vijf mensen aangehouden.

Duitse tip
De zaak kwam aan het rollen na een tip van de Duitse politie, over een gestolen auto die in Swalmen zou staan. Nederlandse agenten gingen daarom maandag kijken bij een aantal loodsen aan de Reubenberg, waar ze inderdaad een paar gestolen auto's vonden. De eerste vier aanhoudingen werden daar meteen verricht.

Verder onderzoek
De recherche nam de zaak in onderzoek, wat maandag en dinsdag al leidde tot invallen op twee plekken aan de Tolhuisweg. Daar werd verdachte nummer vijf opgepakt, en vond de politie nog meer gestolen auto's.

Belastingdienst
Uit het onderzoek bleek dat de autobende op verschillende andere plekken in Swalmen nog meer auto's en onderdelen had ondergebracht. Op die plekken aan de Wolfsboom en Rijksweg-Noord is de politie woensdagavond binnengevallen, in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Ook het woonhuis van een van de verdachten in Weert wordt doorzocht.

Herkomst
De komende weken onderzoekt de politie waar de gestolen auto's en onderdelen vandaan komen. Bij de teruggevonden auto's zijn ook enkele exclusieve exemplaren.

voertuig, klassieker, auto, autobende
Een van de voertuigen die de politie in beslag nam bij een inval in Swalmen.
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

voertuig, klassieker, auto, autobende
Politie nog weken bezig met onderzoek in Swalmen
Meerdere auto-inbraken in één nacht in Weert
Man duikt in kanaal Kelpen na achtervolging uit België
Man betrapt inbreker bij eigen auto
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen