Overslaan en naar de inhoud gaan

Autobende opgerold in Swalmen, vijf aanhoudingen

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 20:27

Op verschillende plekken in Swalmen is de politie woensdagavond binnengevallen in een groot onderzoek naar diefstal en heling van auto's en onderdelen.

Daarbij zijn inmiddels vijf mensen aangehouden.

Duitse tip
De zaak kwam aan het rollen na een tip van de Duitse politie, over een gestolen auto die in Swalmen zou staan. Nederlandse agenten gingen daarom maandag kijken bij een aantal loodsen aan de Reubenberg, waar ze inderdaad een paar gestolen auto's vonden. De eerste vier aanhoudingen werden daar meteen verricht.

Verder onderzoek
De recherche nam de zaak in onderzoek, wat maandag en dinsdag al leidde tot invallen op twee plekken aan de Tolhuisweg. Daar werd verdachte nummer vijf opgepakt, en vond de politie nog meer gestolen auto's.

Belastingdienst
Uit het onderzoek bleek dat de autobende op verschillende andere plekken in Swalmen nog meer auto's en onderdelen had ondergebracht. Op die plekken aan de Wolfsboom en Rijksweg-Noord is de politie woensdagavond binnengevallen, in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de belastingdienst. Ook het woonhuis van een van de verdachten in Weert wordt doorzocht.

Herkomst
De komende weken onderzoekt de politie waar de gestolen auto's en onderdelen vandaan komen. Bij de teruggevonden auto's zijn ook enkele exclusieve exemplaren.

voertuig, klassieker, auto, autobende
Een van de voertuigen die de politie in beslag nam bij een inval in Swalmen.
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

voertuig, klassieker, auto, autobende
Politie nog weken bezig met onderzoek in Swalmen
Meerdere auto-inbraken in één nacht in Weert
Man duikt in kanaal Kelpen na achtervolging uit België
Man betrapt inbreker bij eigen auto
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen