Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto overvallers Roermond was gestolen in Amsterdam

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 22:22

De auto die is gebruikt bij de overval op een bejaarde vrouw in Roermond in april dit jaar, blijkt te zijn gestolen in Amsterdam.

De auto kon worden opgespoord via een verdachte die vorige week dinsdag werd aangehouden in verband met de zaak. Dat meldde de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Het gaat om een blauwe Renault Talisman, die tussen oudjaar en 27 januari dit jaar blijkt te zijn gestolen in Amsterdam.

Link met Heerlen
Mensen hebben de auto - met een vervalste kentekenplaat - op 27 mei geparkeerd zien staan in Heerlen, in de Van Karnebeekstraat. De politie is nu op zoek naar mensen die meer over deze auto weten en deze bijvoorbeeld hebben zien rijden tussen 27 januari en 27 mei dit jaar.

Gewelddadig
Bij de overval in de nacht van 17 op 18 april dit jaar werd het 81-jarige slachtoffer vastgebonden in haar woning in de Alexander Idenburgstraat in de wijk Kitskensberg. Ondertussen doorzochten de daders - een man en een vrouw - haar woning. Vooral de vrouwelijke dader was agressief en gebruikte geweld. Ze zette het bejaarde slachtoffer een mes op de keel en dreigde haar daarmee te steken. Daarop gaf het slachtoffer sieraden af.

Lees ook: Vier tips over overval op Roermondse bejaarde

Het slachtoffer wist zich na de overval zelf te bevrijden en hulp in te schakelen. Ze raakte daarbij gewond aan haar polsen.

Derde dader
Achteraf bleek dat nog een derde persoon bij de overval betrokken was: het gaat om een man die heeft geholpen de omgeving van de woning te verkennen voorafgaand aan de overval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen