Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto overvallers Roermond was gestolen in Amsterdam

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2020 - 22:22

De auto die is gebruikt bij de overval op een bejaarde vrouw in Roermond in april dit jaar, blijkt te zijn gestolen in Amsterdam.

De auto kon worden opgespoord via een verdachte die vorige week dinsdag werd aangehouden in verband met de zaak. Dat meldde de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Het gaat om een blauwe Renault Talisman, die tussen oudjaar en 27 januari dit jaar blijkt te zijn gestolen in Amsterdam.

Link met Heerlen
Mensen hebben de auto - met een vervalste kentekenplaat - op 27 mei geparkeerd zien staan in Heerlen, in de Van Karnebeekstraat. De politie is nu op zoek naar mensen die meer over deze auto weten en deze bijvoorbeeld hebben zien rijden tussen 27 januari en 27 mei dit jaar.

Gewelddadig
Bij de overval in de nacht van 17 op 18 april dit jaar werd het 81-jarige slachtoffer vastgebonden in haar woning in de Alexander Idenburgstraat in de wijk Kitskensberg. Ondertussen doorzochten de daders - een man en een vrouw - haar woning. Vooral de vrouwelijke dader was agressief en gebruikte geweld. Ze zette het bejaarde slachtoffer een mes op de keel en dreigde haar daarmee te steken. Daarop gaf het slachtoffer sieraden af.

Lees ook: Vier tips over overval op Roermondse bejaarde

Het slachtoffer wist zich na de overval zelf te bevrijden en hulp in te schakelen. Ze raakte daarbij gewond aan haar polsen.

Derde dader
Achteraf bleek dat nog een derde persoon bij de overval betrokken was: het gaat om een man die heeft geholpen de omgeving van de woning te verkennen voorafgaand aan de overval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen