Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto met jerrycans ramt politiebureau Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 6:11

Een auto met daarin meerdere jerrycans heeft vrijdag in alle vroegte het politiebureau in Kerkrade geramd. Er is één verdachte opgepakt.

De verdachte meldde zichzelf bij de politie. Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is.

Kannen vloeistof
De wagen botste rond 5:15 uur tegen het pand aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat zou niet gelukt zijn. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand raakte beschadigd door de klap en is afgezet.

Volgens een toevallige hardloper, die langs het politiebureau is gerend ondanks de afzettingen, is er 'heel veel politie' op de been rondom het pand.

Video: Track '88

Onderzoek bedreigingen
Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Ze zijn niet gewond geraakt.

Bedreigingen
Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Volgens de politie raakte niemand gewond. De identiteit van de aangehouden persoon is nog niet bekend. Er wordt op dit moment nog volop onderzoek gedaan bij het pand. De pers wordt op grote afstand gehouden, omdat er brandende vloeistoffen zijn gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen