Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto met jerrycans ramt politiebureau Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 6:11

Een auto met daarin meerdere jerrycans heeft vrijdag in alle vroegte het politiebureau in Kerkrade geramd. Er is één verdachte opgepakt.

De verdachte meldde zichzelf bij de politie. Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is.

Kannen vloeistof
De wagen botste rond 5:15 uur tegen het pand aan de Kerkradersteenweg. De auto reed daar door de glazen pui van de ingang van het bureau. Volgens een woordvoerder van de politie is geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat zou niet gelukt zijn. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust. De auto is mogelijk het politiebureau ingeduwd. Het pand raakte beschadigd door de klap en is afgezet.

Volgens een toevallige hardloper, die langs het politiebureau is gerend ondanks de afzettingen, is er 'heel veel politie' op de been rondom het pand.

Video: Track '88

Onderzoek bedreigingen
Er waren twee politieagenten in het gebouw toen de auto tegen de voordeur aanreed. Ze zaten volgens een woordvoerder aan de andere kant van het pand en hadden het aanvankelijk niet door. Ze zijn niet gewond geraakt.

Bedreigingen
Het is volgens de zegsman niet bekend of er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen bij het politiebureau. Dit wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of er meerdere daders bij de actie betrokken waren.

Volgens de politie raakte niemand gewond. De identiteit van de aangehouden persoon is nog niet bekend. Er wordt op dit moment nog volop onderzoek gedaan bij het pand. De pers wordt op grote afstand gehouden, omdat er brandende vloeistoffen zijn gevonden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen