Overslaan en naar de inhoud gaan

Augst Cultuurfestival verzet naar volgend jaar

Geplaatst opdinsdag 18 mei 2021 - 22:31

Het Augst Cultuurfestival in Berg aan de Maas wordt verplaatst naar september 2022.

Dat laat de organisatie dinsdag weten.

Beperkingen en onzekerheden
Volgens het bestuur van het festival is het door de beperkingen en de onzekerheid over de coronamaatregelen in augustus niet mogelijk om dit jaarlijks cultuurspektakel voor de 74e keer in het Maasdorp te organiseren.

Volgens voorzitter Patrick Jager is het geen gemakkelijk besluit geweest. "Vorig jaar waren evenementen niet toegestaan, dat was duidelijk. Nu weten we niet wat in augustus wel of niet is toegestaan. Hoeveel bezoekers mogen er komen? Is een negatieve test verplicht? Geldt dan nog de de anderhalve meter afstand die mensen onderling moeten houden?"

Praalwagens
De praalwagens voor de cultuurparade worden altijd vanaf begin mei door de wagenbouwers in de steigers gezet. Het gaat om tientallen vrijwilligers die dan dagelijks in de Augsthal bezig zijn. "We hebben achter de schermen gewerkt aan een alternatief programma. maar ook dat blijkt niet haalbaar. Dat komt misschien nog wel harder aan dan vorig jaar. Twee jaar achter elkaar zitten onze vrijwilligers nu thuis in plaats van met man en macht toe te werken aan één van de mooiste weekenden van het jaar. We balen daar ontzettend van."

De 74ste editie van Augst Cultuurfestival staat nu van 2 tot en met 5 september 2022 op de agenda.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen