Overslaan en naar de inhoud gaan

Atrium-Orbis bomvol, patiënten moeten eerder naar huis

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 5:59

Na een week van opnamestops en enorme drukte is medisch-specialisten in fusieziekenhuis Atrium-Orbis maandag gevraagd een extra ontslagronde te lopen op hun afdeling.

Daarbij luidde de opdracht per etage ten minste twee patiënten eerder naar huis te sturen.

Crisisteam
Dat staat in een uitgelekt, intern bericht dat is ondertekend door het 'crisisteam'. Alle artsen wordt op het hart gedrukt 'terughoudend te zijn met het opnemen van nieuwe patiënten'. Verder zijn enkele voor dinsdag ingeboekte afspraken voor ingrepen afgezegd.

Noodsituatie
Volgens de uitgelekte mail speelt het probleem niet alleen bij Atrium-Orbis, maar liggen de ziekenhuizen in geheel Limburg vol en 'hebben we daardoor een noodsituatie'.

Groep
De grote toestroom in het ziekenhuis is het gevolg van een combinatie van de gewone winterdrukte en de heersende griepepidemie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statenfractie SP wil ziekenhuisfusie stoppen
Nieuwe naam van Atrium-Orbis eind mei bekend
Geld ziekenhuis kosten zorg
Cao-actie ziekenhuispersoneel Atrium en Orbis
Alle borstkankerzorg naar Geleen, artsen Atrium boos
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen