Overslaan en naar de inhoud gaan

Atrium-Orbis bomvol, patiënten moeten eerder naar huis

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 5:59

Na een week van opnamestops en enorme drukte is medisch-specialisten in fusieziekenhuis Atrium-Orbis maandag gevraagd een extra ontslagronde te lopen op hun afdeling.

Daarbij luidde de opdracht per etage ten minste twee patiënten eerder naar huis te sturen.

Crisisteam
Dat staat in een uitgelekt, intern bericht dat is ondertekend door het 'crisisteam'. Alle artsen wordt op het hart gedrukt 'terughoudend te zijn met het opnemen van nieuwe patiënten'. Verder zijn enkele voor dinsdag ingeboekte afspraken voor ingrepen afgezegd.

Noodsituatie
Volgens de uitgelekte mail speelt het probleem niet alleen bij Atrium-Orbis, maar liggen de ziekenhuizen in geheel Limburg vol en 'hebben we daardoor een noodsituatie'.

Groep
De grote toestroom in het ziekenhuis is het gevolg van een combinatie van de gewone winterdrukte en de heersende griepepidemie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statenfractie SP wil ziekenhuisfusie stoppen
Nieuwe naam van Atrium-Orbis eind mei bekend
Geld ziekenhuis kosten zorg
Cao-actie ziekenhuispersoneel Atrium en Orbis
Alle borstkankerzorg naar Geleen, artsen Atrium boos
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen