Overslaan en naar de inhoud gaan

Atrium-Orbis bomvol, patiënten moeten eerder naar huis

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 5:59

Na een week van opnamestops en enorme drukte is medisch-specialisten in fusieziekenhuis Atrium-Orbis maandag gevraagd een extra ontslagronde te lopen op hun afdeling.

Daarbij luidde de opdracht per etage ten minste twee patiënten eerder naar huis te sturen.

Crisisteam
Dat staat in een uitgelekt, intern bericht dat is ondertekend door het 'crisisteam'. Alle artsen wordt op het hart gedrukt 'terughoudend te zijn met het opnemen van nieuwe patiënten'. Verder zijn enkele voor dinsdag ingeboekte afspraken voor ingrepen afgezegd.

Noodsituatie
Volgens de uitgelekte mail speelt het probleem niet alleen bij Atrium-Orbis, maar liggen de ziekenhuizen in geheel Limburg vol en 'hebben we daardoor een noodsituatie'.

Groep
De grote toestroom in het ziekenhuis is het gevolg van een combinatie van de gewone winterdrukte en de heersende griepepidemie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Statenfractie SP wil ziekenhuisfusie stoppen
Nieuwe naam van Atrium-Orbis eind mei bekend
Geld ziekenhuis kosten zorg
Cao-actie ziekenhuispersoneel Atrium en Orbis
Alle borstkankerzorg naar Geleen, artsen Atrium boos
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen