Floris

Ricardo Floris helpt beginnende hardlopers stappen te zetten

Atleet Ricardo Floris moet noodgedwongen toezien dat de éne na de andere hardloopwedstrijd wordt afgelast. Stilzitten is er voor hardloper niet bij. Hij heeft zich naast zijn eigen sportieve carrière toegelegd op het begeleiden van andere atleten.

Wijmenga traint samen
Atleten trainen zonder wedstrijddoel

Het is op dit moment onduidelijk welke hardloopwedstrijden dit jaar op de kalender staan. Voor de atleten rest er niets anders dan enkel te trainen en hopen op betere tijden.

hardloopschoenen
Het geheim van de snelle tijden zit in de schoen

Sinds kort wordt het ene na het andere record gelopen bij de lange afstandslopen. De tijdwinst zit hem vooral in de carbonplaat verwerkt in de schoenzool.

Marcel Meeling
Marathon op eigen houtje voor het goede doel

Om toch met een sportieve prestatie geld in te zamelen voor een goed doel, organiseerde Marcel Meeling uit Beek uiteindelijk zijn eigen privémarathon.

Ummels
Nog geen olympische limiet Bo Ummels

Bo Ummels uit Maastricht is er in de corona-editie van de marathon van Londen niet in geslaagd onder de limiet voor de Olympische Spelen van Tokio te lopen. Ze kwam tien minuten boven de gestelde limiet binnen.

Miranda Boonstra
Miranda Boonstra is nationaal steeplechase record kwijt

Miranda Boonstra uit Molenhoek is haar nationale record op de 3000 meter steeplechase kwijt. Zij had het record sinds 2009 in bezit.

Hoornaar Wespen Wesp
Agressieve wespen zitten hardloopwedstrijd dwars

De organisatie van de Den Driesch Loop in Valkenburg heeft de wedstrijdroute zondagmiddag moeten aanpassen nadat meerdere atleten waren aangevallen door hoornaars.

Britt Ummels
Britt Ummels Nederlands kampioene op 1500 meter

Britt Ummels heeft bij het Nederlandse Kampioenschap atletiek goud gewonnen op de 1500 meter. Zij is de enige Limburgse atlete die met een nationale titel aan de haal ging.

Atletiek Rennen
Gerecyclede atletiekbaan bij Scopias Atletiek in Venlo

De Venlose atletiekvereniging Scopias krijgt als eerste in Nederland een volledig gerecyclede atletiekbaan. Op dit moment wordt de huidige baan gesloopt en afgevoerd.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV