LMU20191020-29

Recordtijd voor Ummels; Wijmenga haalt finish niet

Bo Ummels heeft tijdens de halve marathon van Dresden een nieuw persoonlijk record gelopen. Roel Wijmenga haalde de finish bij de volledige marathonafstand niet.

Melissa Boekelman
Klap voor Boekelman: ook andere achillespees afgescheurd

Pech blijft kogelstootster Melissa Boekelman achtervolgen. Zij komt dit seizoen niet meer in actie.

AW20210305-0814OP
Geen Limburgers in finales EK atletiek

De Limburgse atleten Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali zijn er niet in geslaagd om de finales op het Europees kampioenschap indoor in Torun te halen.

maarten_plaum
Maarten Plaum niet naar EK atletiek indoor

Atleet Maarten Plaum heeft van bondscoach Grete Koens te horen gekregen dat hij niet naar het Europees Kampioenschap indoor in Polen mag.

Britt Ummels
Britt Ummels snelt naar Nederlandse titel 800 meter

De Maastrichtse atlete Britt Ummels liet er geen misverstand over bestaan. Ze liep van start tot finish op kop en pakte zo de Nederlandse titel op de 800 meter indoor.

maarten_plaum
Maarten Plaum stapt uit in finale NK atletiek

Een grote teleurstelling voor 800-meterloper Maarten Plaum. Hij was een van de favorieten voor de Nederlandse titel indoor maar hij stapte tijdens de finale in Apeldoorn uit de race.

maarten_plaum
Atleet Maarten Plaum loopt EK limiet

Maarten Plaum uit Limbricht heeft in Luxemburg de limiet gelopen voor het EK indoor op de 800 meter mannen.

Britt Ummels
Britt Ummels en Mahadi Abdi Ali naar EK indoor

Unitas-atleten Britt Ummels uit Maastricht en Mahadi Abdi Ali uit Stein hebben zich woensdag gekwalificeerd voor het EK indoor.

Obstakelrace VenloStormt
VenloStormt opnieuw afgeblazen om coronacrisis

VenloStormt gaat ook dit jaar niet door vanwege de coronacrisis.

Floris
Ricardo Floris helpt beginnende hardlopers stappen te zetten

Atleet Ricardo Floris moet noodgedwongen toezien dat de éne na de andere hardloopwedstrijd wordt afgelast. Stilzitten is er voor hardloper niet bij. Hij heeft zich naast zijn eigen sportieve carrière toegelegd op het begeleiden van andere atleten.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane