Triatlon

Winst voor Maastrichts triatlonteam in Vroomshoop

De vrouwen van EDOsport uit Maastricht hebben de teamtriatlon van Vroomshoop gewonnen.

Oranje vierde op EK atletiek

Het Nederlands atletiekteam is als vierde geëindigd bij het EK Landenteams in het Noorse Sandnes. Dat is niet genoeg voor promotie naar de Super League, maar wel voldoende om niet te degraderen.

TeamNL voorlopig tweede bij EK voor atletiekteams

Na de tweede dag van de Europese Kampioenschappen atletiek voor teams in de B-divisie staat TeamNL in het Noorse Sandnes op de tweede plaats.

Limburgse atleten in actie op EK atletiek

Vier Limburgse atleten komen in actie op de Europees Kampioenschappen atletiek voor landenteams die vrijdag van start gaan in het Noorse Sandnes.

Limburgse atleten oogsten op NK atletiek

Na de medaille-oogst van de afgelopen dagen is er ook op de slotdag van de NK atletiek Limburgs succes.

Unitas atleten in de prijzen tijdens NK atletiek

Britt Ummels is in Den Haag Nederlands kampioen op de achthonderd meter geworden.

Goud voor Maastrichtse atlete in Boekarest

Jaybre Wau heeft in Boekarest goud gewonnen bij de Firec Games.

Geen finaleplaatsen voor Limburgse triatleten in Hongarije

Quinty Schoens en Youri Keulen zijn er in Hongarije niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Europacup voor junioren.

Atleet Plaum maakt reuzenstap op Europese ranglijst

Maarten Plaum uit Limbricht heeft tijdens de internationale wedstrijd van Rehlingen de zesde plaats behaald op de 800 meter. Dit deed hij in een nieuw persoonlijk record van 1:47:29.

Zusjes Ummels op podium Gouden Spike

Bo Ummels is derde geworden op de 10.000 meter bij de Gouden Spike-wedstrijden in Leiden zaterdag. De race in Leiden gold tevens als Nederlands kampioenschap. De Maastrichtse atlete van AV Unitas-Sittard pakte zilver achter Jasmijn Lau.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart