Overslaan en naar de inhoud gaan

Atleten Unitas presteren goed op NK-teams

Geplaatst opzaterdag 20 mei 2017 - 20:59

De vrouwenploeg van Unitas heeft in Den Haag de zilveren plak tijdens de nationale kampioenschappen voor atletiekteams gewonnen.

​De Sittardse equipe bleef het team van Melissa Boekelman (Vught) met meer overwinningen nipt voor. De mannen werden vierde van de acht ploegen die in de hoogste klasse van de atletiekcompetitie uitkomen.

Vier overwinningen
De vrouwen van Unitas boekten vier overwinningen. Sina Mai Holthuijsen won het kogelslingeren. Nora Ritzen won de 400 meter horden en het verspringen. Bo Ummels werd eerste op de 3000 meter. Tweede plaatsen waren er voor Britt Ummels (1500 m), Fanny Smets (polsstokhoogspringen) en Sharon Trienes (800 m).

Blessure
Ook de Unitas-mannen, die zich vorig jaar via de promotie-/degradatiewedstrijd bij de beste acht teams van Nederland plaatsten, deden het goed met hun vierde plaats. En dat ondanks het feit dat langeafsandloper Zerom Ghebrihiwet met een blessure aan de kant moest blijven. Maarten Plaum (800m) en Mahadi Abdi Ali (1500m) wonnen beide middenafstandonderdelen. Koen van der Wijst werd tweede bij het polsstokhoogspringen met een uitstekende hoogte van 5,30 m.

Kogelstootster Boekelman
Melissa Boekelman uit Heerlen totaliseerde voor haar ploeg PH uit Vught (derde in de eindstand) de nodige punten. Ze was de beste kogelstootster en discuswerpster en werd tweede bij het kogelslingeren achter Sina Mai Holthuijsen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Kogelstootster Boekelman pakt goud op NK
Winst en persoonlijk record Koen van der Wijst
Nauwelijks succes voor Limburgse atleten op NK Indoor
Van der Wijst wint polsstokhoogspringen met PR
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen