Overslaan en naar de inhoud gaan

Atleten trainen zonder wedstrijddoel

Geplaatst opzondag 3 januari 2021 - 16:10

Het is op dit moment onduidelijk welke hardloopwedstrijden dit jaar op de kalender staan. Voor de atleten rest er niets anders dan enkel te trainen en hopen op betere tijden.

Roel Wijmenga uit Maastricht probeert vooral zijn normale trainingsschema te onderhouden. Maar wat is er normaal in deze periode zonder wedstrijden. In dit jaargetijde zouden er talloze cross-wedstrijden zijn om aan de vorm te schaven.

Uit trainen je plezier halen
Ook zijn favoriete tien kilometerloop in zijn geboortedorp Elsloo is niet doorgegaan. Dat zijn allemaal meetmomenten waarin je vaak net iets dieper gaat dan in een training. Wijmenga: "Ik heb me er inmiddels wel bij neergelegd. De Marathon van Rotterdam is ook al afgelast. We zijn even toegewezen op alleen maar trainen en proberen daar ons plezier uit te halen."

Samen trainen
Om toch het contact met andere atleten te behouden, maar ook voor de gezelligheid traint Wijmenga regelmatig samen met de triatleten Bas Diederen en Menno Koolhaas. Ook atleet Luc Janssen sluit aan op het door hun zelf uitgezette parcours op de Sint-Pietersberg in Maastricht. Ze hebben ieder hun eigen schema. Maar op de momenten dat de ander vlak voor hun loopt proberen ze elkaar wel in te halen. Dat zorgt er voor dat ze tijdens de training net iets dieper gaan.

Susteren
"Je hebt wel het doel dat er ooit wel weer eens wedstrijden komen. Alleen is het een stuk lastiger als dat ver weg is," zegt triatleet Bas Diederen. Hij komt speciaal vanuit Susteren om samen met de anderen te trainen.

Begeleiden
Een voordeel voor Diederen is dat hij nu de trainingsarbeid van Menno Koolhaas kan aanschouwen. De ervaren Diederen heeft een stuk van de begeleiding van Koolhaas op zich genomen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen