Overslaan en naar de inhoud gaan

Atleet Plaum maakt reuzenstap op Europese ranglijst

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 10:45

Maarten Plaum uit Limbricht heeft tijdens de internationale wedstrijd van Rehlingen de zesde plaats behaald op de 800 meter. Dit deed hij in een nieuw persoonlijk record van 1:47:29.

Hiermee heeft hij in Duitsland zijn visitekaartje afgegeven.

Winst
De winst ging naar een atleet uit Kenia. Kipruto Collins kwam over de finish binnen 1:45:17.

Snelste van alle Nederlanders
Het belangrijkste voor Plaum is dat hij de snelste tijd heeft neergezet van alle Nederlandse atleten op deze afstand, tijdens dit seizoen. Zijn vorige persoonlijke record stond op 1:49:10, vorig jaar gelopen in Heusden-Zolder. Plaum behoort met zijn nieuwe PR tot de beste vijftien lopers van Europa.

Mooi jaar
Plaum is pas 22 jaar en is bezig aan een mooi jaar. Tijdens het indoor seizoen kwam hij nog een seconde tekort om zich te plaatsen voor het EK in Schotland. Wel pakte hij op het NK een zilveren plak.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen