Overslaan en naar de inhoud gaan

Atleet loopt honderdste marathon: 'Voorlopig de laatste'

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2022 - 6:00

"Voorlopig is dit even mijn laatste marathon", stamelde een vermoeide Johan Visschers vlak nadat hij zijn honderdste marathon had voltooid.

De 67-jarige Visschers uit Elsloo heeft over de hele wereld marathons gelopen. Zijn eerste liep hij in 1998 in Eindhoven. Daarna is hij besmet geraakt met het 'lopersvirus'.

Aanwezigheid familie en vrienden
Vakanties werden steevast gecombineerd met een deelname aan een marathonwedstrijd. De honderdste marathon liep de atleet echter kort bij huis: in Stein. "Het idee speelde al iets langer om Visschers hier in Stein zijn honderdste te laten lopen. Hij heeft er nog twee bijgelopen en daardoor kan hij hier in aanwezigheid van familie en vrienden die bijzondere mijlpaal bereiken", legt wedstrijdorganisator Han Frenken uit.

100 Marathon Club Nederland
Met het uitlopen van zijn honderdste marathon treedt Visschers toe tot de lijst van de 100 Marathon Club Nederland. In Limburg zijn er niet meer dan twaalf lopers die dat gelukt is. "Vroeger probeerde ik onder de drieƫnhalf uur te lopen. Tegenwoordig ben ik blij als ik de 42 kilometer onder de vijf uur kan afronden", zegt Visschers. Hij merkt dat het steeds lastiger wordt om de magische afstand te lopen. "Het lijkt er op dat de leeftijd toch een beetje vat op mij begint te krijgen. Maar ik blijf wel lopen, misschien dat ik op halve marathons moet overschakelen."

Steinerbos
Naast zelf marathons lopen is Visschers als webmaster ook betrokken bij de organisatie van de Ultraloop in Stein. De organisatie had voor de editie van dit jaar de zesuursloop vervangen door een aantal afstandswedstrijden waaronder de tien kilometer, de halve marathon en de hele marathon. Het parcours was traditiegetrouw uitgezet in en rondom het Steinerbos.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen