Overslaan en naar de inhoud gaan

Atleet in 24 uur langs alle ziekenhuizen: 'Pure wilskracht'

Geplaatst opzondag 19 juli 2020 - 18:09

Drie marathons rennen in 24 uur. Barry Lutgens uit Roermond deed het om geld op te halen in de strijd tegen corona en om het ziekenhuispersoneel een hart onder de riem te steken.

Barry startte bij zaterdag om 12.00 uur het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Via het Sint Jans Gasthuis in Weert zakte hij verder af naar het Laurentius in Roermond. Via de Zuyderland ziekenhuizen van Sittard en Heerlen eindigde hij zondagmiddag iets na 13.00 uur bij het MUMC+ in Maastricht.

Video: L1

Pure wilskracht
De laatste paar kilometers van Berg en Terblijt naar Maastricht waren zwaar. De route werd vooral wandelend afgelegd. "Mijn hoofd en de rest van mijn lijf zijn prima in orde, maar mijn benen zijn helemaal kapot. Maar de laatste kilometers leg ik af op pure wilskracht", legde Barry onderweg uit.

Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis in Maastricht stonden daar zijn echtgenoot, zijn moeder en andere vrienden hem op te wachten. Ook Helen Mertens, aanstaand voorzitter van de Raad van Bestuur van het MUMC+, was er voor een dankwoord.

Opbrengst
Hoeveel Barry met zijn Hospital Run heeft opgehaald is nog niet bekend. "Morgen maken we de balans op. Sponsoren wilden natuurlijk ook eerst zien of ik het wel zou halen." Barry is overigens nu al bezig met een actie voor volgend jaar. Dan is het de bedoeling dat vooral anderen veel gaan hardlopen voor een goede doel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen