Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Atlanco Rimec hield 4 miljoen in van A2-Portugezen'

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 8:30

Het totale bedrag dat Atlanco Rimec sinds 2012 onterecht heeft ingehouden op de lonen van de Portugese werkers van de A2-tunnel in Maastricht bedraagt 4 miljoen euro.

Dat heeft Technisch Bureau Bouwnijverheid (TBB) geschat.

Volle omvang
Het is de eerste keer dat de volle financiële omvang van de handelwijze van het Ierse bedrijf bekend is gemaakt. Advocaat Holtzer van TBB noemde het bedrag van 4 miljoen euro tijdens een rechtszitting in Utrecht.
TBB ziet toe op de naleving van de bouw-cao. Een exact bedrag kon TBB niet geven, omdat Rimec geen gegevens verstrekt.

1000 euro
De bouw van de A2-tunnel in Maastricht kwam negatief in het nieuws omdat Rimec bij buitenlandse werknemers maandelijks 1000 euro inhield op het salaris voor een kamer in een sloopwoning. Volgens de cao Bouw zou Rimec gratis huisvesting moeten verstrekken. Sindsdien stelt Rimec dat het niet onder de cao Bouw valt.

Volgens advocaat Holtzer gaat het om 3,3 miljoen onterecht ingehouden loon. Hij spreekt over onterecht ingehouden huisvestingskosten, niet uitgekeerde vergoedingen, te laag minimumloon, niet uitgekeerde vakantiedagen, roostervrije dagen en reiskostenvergoeding.

Daarnaast eist TBB 375.000 euro van Rimec omdat dat bedrijf niets heeft gedaan om de zaken recht te zetten.

Pensioen
Omdat Rimec ook geen pensioengelden afdroeg, heeft ook pensioenfonds BPF Bouw nog zeker een ton of zes te goed van Rimec.

Lees ook: 'Atlanco Rimec betaalt geen pensioen voor A2-werknemers'

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Rimec weigert uitgebuite A2-Portugezen terug te betalen
'Atlanco Rimec betaalt geen pensioen voor A2-werknemers'
Topman tunnelbouwer: 'Ophef over uitbuiting overdreven'
Uitgebuite A2-werknemers nog altijd niet betaald
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen