Askruisje (17 feb 2021) 2

Askruisje in coronatijd: 'Wat as over het hoofd'

Geen traditioneel askruisje op deze aswoensdag: "Met een duim een kruisje maken op het voorhoofd, dat is niet coronaproof" zo stelt het Bisdom Roermond.

aswoensdag gebedskaart bisdom roermond (6 feb 2021)
Bisdom komt met alternatief voor Aswoensdag

Als alternatief voor het ophalen van het askruisje op Aswoensdag komt het bisdom in Roermond met een gebedskaart.

ANP-53949037
Geen askruisje: corona gooit roet in het eten

Veel tradities zijn het afgelopen jaar al overhoop gehaald door corona. Het jaarlijkse askruisje dat gelovigen op Aswoensdag halen - dit jaar op 17 februari - is daar één van.

Na het carnaval volgt de boetedoening: Soberheid is troef

Het carnaval zit er weer op. Na dagen van uitbundig feestvieren begint een periode van soberheid. Aswoensdag is voor de katholieken het begin van de vastentijd, die loopt tot en met Stille Zaterdag, de dag voor Pasen.

Ruim 100 kilo aan haring en salades voor Aswoensdag

De vastelaovend is voorbij en dus is het tijd voor het traditionele Hieringschille. Een viswinkel in Blerick had er de handen aan vol woensdag.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten