David Jongen Zuyderland

Optimisme over coronacijfers: 'Maar corona is nog niet over'

David Jongen, bestuursvoorzitter van de Zuyderland-ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen, is voorzichtig optimistisch over het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus. Toch waakt Jongen voor te veel enthousiasme.

stock basisschool school scholen kind kinderen
'Kinderen zorgen niet voor extra besmetting Britse variant'

Onderzoek in Engeland laat zien dat kinderen niet zorgen voor extra besmettingen met de Britse virusvariant, zoals eerder gevreesd. Dat zegt Astrid Oude Lashof, infectioloog van het MUMC+ Maastricht.

Eerste lading coronavaccin MUMC (6 jan 2021)
Eerste coronavaccins onder politiebegeleiding aangekomen

De eerste lading coronavaccins is woensdagochtend aangekomen in het MUMC+ in Maastricht.

Hans Moleman (28 mei 2020)
'Limburg moet Chinese banden tegen het licht houden'

Mocht China als eerste een vaccin hebben, dan hoeft Limburg niet te rekenen op voorrang. Dat zegt Hans Moleman, voormalig China-correspondent van de Volkskrant. Hij vindt dat Limburg de handelsbanden met China beter moet evalueren.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten