Overslaan en naar de inhoud gaan

Astrid Boeijen nieuwe directeur Smart Services Campus

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2020 - 13:38

Astrid Boeijen wordt per 1 september de nieuwe directeur van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Op de Brightlands Smarts Services Campus staan data wetenschap en de ontwikkeling van nieuwe slimme digitale diensten centraal.

CBS
Boeijen is sinds 2015 directeur van de vestiging in Heerlen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en hoofddirecteur van de afdeling Dataservices, Research en Innovatie. Zij volgt bij de Heerlense Campus interim-directeur Theo van Kessel op. Die bekleedde de functie sinds september vorig jaar.

Campus
De Brightlands Smart Services Campus werd in 2015 opgericht op initiatief van de provincie, pensioenuitvoerder APG, de Universiteit Maastricht (UM) en de gemeente Heerlen. Inmiddels zijn tachtig bedrijven en instellingen aan de campus verbonden. Het is ook een stageplek voor studenten van de UM, de Hogeschool Zuyd en de Open Universiteit.

Nationaal belang
Boeijen (1972) is van beroep chemicus. Voordat ze naar het CBS ging, vervulde zij leidinggevende functies bij de Universiteit Maastricht. Boeijen werd geboren in Keulen en woont al twintig jaar in Limburg waarvan de laatste vijftien jaar in Maastricht. Sinds juli 2016 is ze ook voorzitter van de Raad van Toezicht van festival Cultura Nova in Heerlen. Boeijen over haar nieuwe functie: “Mijn ambitie is om van de Brightlands Smart Services Campus een campus van nationaal belang te maken op het gebied van data en smart services. En zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de Limburgse economie en samenleving."

“De campus moet dé place-to-be worden waar kennis, talent en ondernemerschap op dit gebied elkaar ontmoeten, inspireren en versterken”. In dat verband spreekt zij van een ‘prachtige uitdaging’.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen