stock vaccinatie coronavaccinatie corona

'Huisartsen prikken bekenden om verspilling tegen te gaan'

Huisartsen kiezen er wel eens voor om mensen in hun eigen omgeving te prikken die eigenlijk nog niet opgeroepen zijn, om verspilling van de klaarliggende vaccins te voorkomen.

stock vaccinatie
Huisartsen: 'Mensen moeten zelf vaccin kunnen kiezen'

Mensen onder de zestig moeten zelf kunnen bepalen welk vaccin ze krijgen. Dat zegt Marijn van Oord, voorzitter van de huisartsenkring Limburg van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Christian Hoebe GGD Zuid-Limburg
GGD-arts: 'Denk dat het niet nodig is om grenzen te sluiten'

Christian Hoebe, hoofd infectieziekten bestrijding van de GGD Zuid-Limburg, vindt het onnodig dat de grenzen worden gesloten in de bestrijding van het coronavirus.

Vaccineren (26 maart 2021)
Tromboseprof: 'Stopzetten vaccineren niet nodig'

Het tijdelijk stopzetten van het vaccineren met AstraZeneca is niet verstandig. Dat zegt hoogleraar klinische trombose aan het MUMC+ Hugo ten Cate in Limburg Centraal.

ANP-428665778
Oud RIVM-baas: 'Goed dat we doorgaan met AstraZeneca'

Voormalig RIVM-directeur Roel Coutinho vindt dat het vaccin van AstraZeneca kan worden gebruikt bij mensen onder de 60 jaar.

spoedeisende hulp, covid, corona, SEH, intensive care, intensieve zorg (stock)
Vaccin maakt geen verschil voor uitrusting zorgpersoneel

Alle veiligheidsmaatregelen blijven van kracht voor gevaccineerde medewerkers van de Zuyderland ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen. Ze zijn verplicht dezelfde beschermingsmiddelen te gebruiken als voor de vaccinatie.

AstraZeneca farmaceut
GGD: 'Ongunstig moment voor vaccineerpauze'

"Het is belangrijk dat de vaccins veilig zijn, dat moet goed worden onderzocht. Maar dit is geen goed moment om te stoppen met vaccineren", dat vindt Christian Hoebe van GGD Zuid-Limburg.

vaccinatie, inenting, inenten, vaccin, spuit, prik coronavirus, (stock)
Hoogleraar MUMC+: 'Doorgaan met vaccineren AstraZeneca'

Hoogleraar klinische trombose Hugo ten Cate van het UMC+ in Maastricht vindt het spijtig dat Nederland tijdelijk is gestopt met het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

astrazeneca astra zeneca zweden corona coronavaccin vaccin (23 nov 2020)
Zeker 4805 AstraZeneca-vaccinaties opgeschort in Limburg

De Limburgse GGD'en stellen 4.805 prikken met het AstraZeneca-vaccin uit, vanwege meldingen dat enkele mensen na de vaccinatie te maken kregen met een zeldzame combinatie van bloedstolsels en een tekort aan bloedplaatjes.

eerste vaccinaties coronavirus heerlen-camielschnackers-007
Mensen met ernstig overgewicht gevaccineerd

Limburgers met ernstig overgewicht en enkele andere groepen kunnen zich sinds zaterdag laten vaccineren tegen corona. Zo ook bij een huisartsenpraktijk in Beringe.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging