Overslaan en naar de inhoud gaan

Assistent Driessen volgt Steijn naar Abu Dhabi

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 16:13

Het hing al even in de lucht, maar VVV-Venlo heeft maandag bevestigd dat ook assistent-trainer Jay Driessen (49) de club verlaat. Hij volgt Maurice Steijn naar Abu Dhabi, waar het duo aan de slag gaat bij Al-Wahda.

Driessen wordt ook in Abu Dhabi assistent van Steijn.

Grootste talent
Met de geboren Venlonaar vertrekt er een rasechte VVV'er. Driessen begon zijn carrière als profvoetballer bij de club, speelde er vervolgens zeven jaar, om vervolgens zijn trainersloopbaan eveneens in Venlo te starten. Op de eigen website omschrijft de club hem als 'misschien wel het grootste talent dat Venlo ooit voortbracht'. Ook wordt zijn cruciale goal tegen NAC Breda in 1991 aangehaald, die ervoor zorgde dat VVV-Venlo promoveerde naar de Eredivisie.

Cultuurbewaker
Driessen was jeugdtrainer bij de club en stond sinds 2014 in de dug-out bij het eerste elftal, als assistent-trainer. "Hij is al zo enorm lang aan de club verbonden dat ik me bijna niet kan voorstellen hoe het zal zijn zónder Jay. Hij kent de club van binnen en van buiten en fungeert daardoor ook als cultuurbewaker. Doodzonde dat hij deze keus maakt, maar ook alle begrip. Deze kans mogen we hem niet ontnemen", reageert algemeen directeur Marco Bogers.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen