Overslaan en naar de inhoud gaan

Assistent Driessen volgt Steijn naar Abu Dhabi

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 16:13

Het hing al even in de lucht, maar VVV-Venlo heeft maandag bevestigd dat ook assistent-trainer Jay Driessen (49) de club verlaat. Hij volgt Maurice Steijn naar Abu Dhabi, waar het duo aan de slag gaat bij Al-Wahda.

Driessen wordt ook in Abu Dhabi assistent van Steijn.

Grootste talent
Met de geboren Venlonaar vertrekt er een rasechte VVV'er. Driessen begon zijn carrière als profvoetballer bij de club, speelde er vervolgens zeven jaar, om vervolgens zijn trainersloopbaan eveneens in Venlo te starten. Op de eigen website omschrijft de club hem als 'misschien wel het grootste talent dat Venlo ooit voortbracht'. Ook wordt zijn cruciale goal tegen NAC Breda in 1991 aangehaald, die ervoor zorgde dat VVV-Venlo promoveerde naar de Eredivisie.

Cultuurbewaker
Driessen was jeugdtrainer bij de club en stond sinds 2014 in de dug-out bij het eerste elftal, als assistent-trainer. "Hij is al zo enorm lang aan de club verbonden dat ik me bijna niet kan voorstellen hoe het zal zijn zónder Jay. Hij kent de club van binnen en van buiten en fungeert daardoor ook als cultuurbewaker. Doodzonde dat hij deze keus maakt, maar ook alle begrip. Deze kans mogen we hem niet ontnemen", reageert algemeen directeur Marco Bogers.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen