Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aspirant-piloten kunnen opleiding voortzetten in Beek

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 8:45

De studenten van de failliet verklaarde vliegschool Stella Aviation Academy in Teuge kunnen hun opleiding afmaken op Maastricht Aachen Airport.

De opleiding wordt voortgezet door Stella Aviation International (SAI), een vliegschool die pas een week geleden is opgericht.

Baan vinden
Initiatiefnemer van de nieuwe vliegschool is ondernemer Marty van Veluw, eigenaar van het bedrijf International Flight Training Center (IFTC) en exploitant van vluchtsimulators en een opleidingscentrum in Turkije. Van Veluw wil zich inspannen om de afgestudeerde studenten te helpen bij het vinden van een baan als verkeersvlieger. "Ik heb in het verleden al honderden Nederlandse piloten geplaatst bij onder meer Turkish Airlines.”

Vorige week ging de Stella Aviation Academy in Teuge failliet. De vliegschool was in problemen gekomen doordat zich te weinig nieuwe studenten inschreven en er miljoenen euro’s moesten worden uitgekeerd aan werkloze oud-studenten met een baangarantie. De school lokte studenten jarenlang met die baangarantie, terwijl de arbeidsmarkt voor piloten duidelijk verslechterde.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Piloten in opleiding trainen boven vliegveld in Beek
Vliegtuigonderhoud
Provincie maakt werk van onderhoudsvliegveld Beek
Rijk schrapt steun Maastricht Aachen Airport niet
Eerste vlucht Wizz Air dinsdag vanaf Beek
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen