Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aspirant-piloten kunnen opleiding voortzetten in Beek

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 8:45

De studenten van de failliet verklaarde vliegschool Stella Aviation Academy in Teuge kunnen hun opleiding afmaken op Maastricht Aachen Airport.

De opleiding wordt voortgezet door Stella Aviation International (SAI), een vliegschool die pas een week geleden is opgericht.

Baan vinden
Initiatiefnemer van de nieuwe vliegschool is ondernemer Marty van Veluw, eigenaar van het bedrijf International Flight Training Center (IFTC) en exploitant van vluchtsimulators en een opleidingscentrum in Turkije. Van Veluw wil zich inspannen om de afgestudeerde studenten te helpen bij het vinden van een baan als verkeersvlieger. "Ik heb in het verleden al honderden Nederlandse piloten geplaatst bij onder meer Turkish Airlines.”

Vorige week ging de Stella Aviation Academy in Teuge failliet. De vliegschool was in problemen gekomen doordat zich te weinig nieuwe studenten inschreven en er miljoenen euro’s moesten worden uitgekeerd aan werkloze oud-studenten met een baangarantie. De school lokte studenten jarenlang met die baangarantie, terwijl de arbeidsmarkt voor piloten duidelijk verslechterde.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Piloten in opleiding trainen boven vliegveld in Beek
Vliegtuigonderhoud
Provincie maakt werk van onderhoudsvliegveld Beek
Rijk schrapt steun Maastricht Aachen Airport niet
Eerste vlucht Wizz Air dinsdag vanaf Beek
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen