Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Aspirant-piloten kunnen opleiding voortzetten in Beek

Geplaatst opwoensdag 17 september 2014 - 8:45

De studenten van de failliet verklaarde vliegschool Stella Aviation Academy in Teuge kunnen hun opleiding afmaken op Maastricht Aachen Airport.

De opleiding wordt voortgezet door Stella Aviation International (SAI), een vliegschool die pas een week geleden is opgericht.

Baan vinden
Initiatiefnemer van de nieuwe vliegschool is ondernemer Marty van Veluw, eigenaar van het bedrijf International Flight Training Center (IFTC) en exploitant van vluchtsimulators en een opleidingscentrum in Turkije. Van Veluw wil zich inspannen om de afgestudeerde studenten te helpen bij het vinden van een baan als verkeersvlieger. "Ik heb in het verleden al honderden Nederlandse piloten geplaatst bij onder meer Turkish Airlines.”

Vorige week ging de Stella Aviation Academy in Teuge failliet. De vliegschool was in problemen gekomen doordat zich te weinig nieuwe studenten inschreven en er miljoenen euro’s moesten worden uitgekeerd aan werkloze oud-studenten met een baangarantie. De school lokte studenten jarenlang met die baangarantie, terwijl de arbeidsmarkt voor piloten duidelijk verslechterde.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Piloten in opleiding trainen boven vliegveld in Beek
Vliegtuigonderhoud
Provincie maakt werk van onderhoudsvliegveld Beek
Rijk schrapt steun Maastricht Aachen Airport niet
Eerste vlucht Wizz Air dinsdag vanaf Beek
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen