stelling weert

Aspergestelling Nederweert alsnog deels gesloopt

Een deel van de aspergestelling op Brug Hulsen in Nederweert is zwaar beschadigd. Dat gebeurde tijdens de voorbereidende werkzaamheden die afgelopen maandag zijn gestart.

Aspergestelling Nederweert OK
Aspergestelling Nederweert blijft behouden

De begin dit jaar ontdekte aspergestelling bij Nederweert blijft bewaard. Het verdedigingswerk uit de Tweede Wereldoorlog werd in januari dit jaar ontdekt bij werkzaamheden aan een brug over de Noordervaart.

Een van de gaten waarin een stalen balk, ofwel 'asperge', kon worden gestoken
'Aspergestelling' uit de oorlog bij brug Nederweert ontdekt

Bij sloopwerkzaamheden aan een brug in Nederweert is deze week een zogeheten 'aspergestelling' ontdekt uit de Tweede Wereldoorlog.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten