Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aspergestekers bewust maken van de 1,5 meter afstand'

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 20:56

Bij Martens Asperges in Tienray zijn ze behalve met steken van asperges ook bezig met de bewustwording van het personeel om vooral op 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Dat blijkt als dinsdag de middagpauze erop zit en de Roemeense medewerkers door een bus worden opgepikt bij hun verblijf.

'Distanza'
In ganzenpas, keurig op afstand, stappen ze een voor een aan de achterzijde aan boord. De voorste rij stoelen is geblokkeerd en de chauffeur zit veilig achter een venster van plastic folie. Ook het uitstappen verloopt als een geoliede machine dankzij de aanwijzingen van een Roemeense voorman. "Distanza, distanza", klinkt het telkens als de meute iets al te hecht wordt.

Video: L1

Vervoer
"Hoofdzakelijk het vervoer is het grootste probleem", zegt Hendrik Maas. Volgens de planner van Martens Asperges stapt telkens de helft van de ploeg op de bus om zo wat meer onderlinge afstand te krijgen.

Boetes
Het bedrijf heeft inmiddels twee controles gehad zonder problemen. Maas: "Maar als het een keer goed fout gaat, dan gewoon een boete geven voor de mensen. Dan gaan ze zich vanzelf beter gedragen. De werknemers gaan dat betalen. Ik denk dat het de beste manier is om duidelijk te maken dat het menens is."

Lees ook: Handhavers gaan controleren bij aspergeteelt

Lees meer over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen