Overslaan en naar de inhoud gaan

'Aspergestekers bewust maken van de 1,5 meter afstand'

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 20:56

Bij Martens Asperges in Tienray zijn ze behalve met steken van asperges ook bezig met de bewustwording van het personeel om vooral op 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Dat blijkt als dinsdag de middagpauze erop zit en de Roemeense medewerkers door een bus worden opgepikt bij hun verblijf.

'Distanza'
In ganzenpas, keurig op afstand, stappen ze een voor een aan de achterzijde aan boord. De voorste rij stoelen is geblokkeerd en de chauffeur zit veilig achter een venster van plastic folie. Ook het uitstappen verloopt als een geoliede machine dankzij de aanwijzingen van een Roemeense voorman. "Distanza, distanza", klinkt het telkens als de meute iets al te hecht wordt.

Video: L1

Vervoer
"Hoofdzakelijk het vervoer is het grootste probleem", zegt Hendrik Maas. Volgens de planner van Martens Asperges stapt telkens de helft van de ploeg op de bus om zo wat meer onderlinge afstand te krijgen.

Boetes
Het bedrijf heeft inmiddels twee controles gehad zonder problemen. Maas: "Maar als het een keer goed fout gaat, dan gewoon een boete geven voor de mensen. Dan gaan ze zich vanzelf beter gedragen. De werknemers gaan dat betalen. Ik denk dat het de beste manier is om duidelijk te maken dat het menens is."

Lees ook: Handhavers gaan controleren bij aspergeteelt

Lees meer over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen