Overslaan en naar de inhoud gaan

Asperges door zachte winter eind maart al op je bord

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 7:50

De eerste asperges kunnen eind maart al uit de volle grond gestoken worden, verwachten de aspergetelers. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk.

Zo'n vroege oogst zal de komende jaren 'eerder regel dan uitzondering zijn', zegt Will Teeuwen van de Limburgse aspergekwekerij Teboza op nu.nl.

Minder dik
De kweker uit Helden verwacht dat de asperges iets minder dik zijn vanwege de mildere temperaturen. De groente zet tijdens echt koude dagen energie om in suikers waardoor hij in dikte toeneemt. "Consumenten zullen geen verschil proeven", belooft hij op de nieuwssite.

Minder grond
Het afgelopen jaar is de aspergeteelt iets afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. In Limburg houden 286 bedrijven zich bezig met het telen van asperges, dat zijn er 18 minder dan een jaar eerder. Ook het oppervlakte aan aspergebedden is gedaald, van 234.815 are naar 221.559 are.

In Noord-Brabant nam het aantal bedrijven en de oppervlakte voor de aspergeteelt in 2019 eveneens iets af.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen