Overslaan en naar de inhoud gaan

Asperges door zachte winter eind maart al op je bord

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 7:50

De eerste asperges kunnen eind maart al uit de volle grond gestoken worden, verwachten de aspergetelers. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk.

Zo'n vroege oogst zal de komende jaren 'eerder regel dan uitzondering zijn', zegt Will Teeuwen van de Limburgse aspergekwekerij Teboza op nu.nl.

Minder dik
De kweker uit Helden verwacht dat de asperges iets minder dik zijn vanwege de mildere temperaturen. De groente zet tijdens echt koude dagen energie om in suikers waardoor hij in dikte toeneemt. "Consumenten zullen geen verschil proeven", belooft hij op de nieuwssite.

Minder grond
Het afgelopen jaar is de aspergeteelt iets afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. In Limburg houden 286 bedrijven zich bezig met het telen van asperges, dat zijn er 18 minder dan een jaar eerder. Ook het oppervlakte aan aspergebedden is gedaald, van 234.815 are naar 221.559 are.

In Noord-Brabant nam het aantal bedrijven en de oppervlakte voor de aspergeteelt in 2019 eveneens iets af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen