Overslaan en naar de inhoud gaan

Asperges door zachte winter eind maart al op je bord

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 7:50

De eerste asperges kunnen eind maart al uit de volle grond gestoken worden, verwachten de aspergetelers. Dat is twee weken eerder dan gebruikelijk.

Zo'n vroege oogst zal de komende jaren 'eerder regel dan uitzondering zijn', zegt Will Teeuwen van de Limburgse aspergekwekerij Teboza op nu.nl.

Minder dik
De kweker uit Helden verwacht dat de asperges iets minder dik zijn vanwege de mildere temperaturen. De groente zet tijdens echt koude dagen energie om in suikers waardoor hij in dikte toeneemt. "Consumenten zullen geen verschil proeven", belooft hij op de nieuwssite.

Minder grond
Het afgelopen jaar is de aspergeteelt iets afgenomen in vergelijking met een jaar eerder. In Limburg houden 286 bedrijven zich bezig met het telen van asperges, dat zijn er 18 minder dan een jaar eerder. Ook het oppervlakte aan aspergebedden is gedaald, van 234.815 are naar 221.559 are.

In Noord-Brabant nam het aantal bedrijven en de oppervlakte voor de aspergeteelt in 2019 eveneens iets af.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen