Overslaan en naar de inhoud gaan

Asperges dit jaar een stuk goedkoper

Geplaatst opzaterdag 1 april 2017 - 6:15

Asperges zijn opvallend goedkoop dit jaar. Betaalde je vorig jaar nog gemiddeld 15 euro per kilo bij de start van het seizoen, nu ligt de prijs tussen de 8 en 10 euro.

Dat komt doordat steeds meer aspergetelers zich richten op het vroege aspergeseizoen.

Verwarmd land
Dit doen ze door bijvoorbeeld asperges in kassen te telen of door het land te verwarmen. Hierdoor kunnen de asperges ook in maart al gestoken worden. Asperges zijn daarmee niet langer schaars in het begin van het seizoen, waardoor de prijs dus daalt.

Teler ook blij
Volgens Jan
Muurmans van Aspergeteler Teboza in Helden betekent deze lagere prijs niet dat aspergetelers eronder lijden. Voor de kastelers zijn de prijzen iets aan de lage kant, maar voor de buitentelers zijn het juist prima prijzen. "Goed voor teler én consument", aldus Muurmans.

Na Pasen gaat de prijs van een kilo asperges nog verder omlaag omdat alle aspergetelers dan beginnen met oogsten. De verwachting is dat je dan tussen de 5 en 6 euro gaat betalen voor een kilo van het witte goud.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer aspergevelden erbij in Limburg
Limburgse aspergeteelt nog steeds bezig met opmars
Vroege asperges door verwarmde bedden
'Onderzoekslab steun in rug voor Greenport Campus'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen