Overslaan en naar de inhoud gaan

Asperges dit jaar een stuk goedkoper

Geplaatst opzaterdag 1 april 2017 - 6:15

Asperges zijn opvallend goedkoop dit jaar. Betaalde je vorig jaar nog gemiddeld 15 euro per kilo bij de start van het seizoen, nu ligt de prijs tussen de 8 en 10 euro.

Dat komt doordat steeds meer aspergetelers zich richten op het vroege aspergeseizoen.

Verwarmd land
Dit doen ze door bijvoorbeeld asperges in kassen te telen of door het land te verwarmen. Hierdoor kunnen de asperges ook in maart al gestoken worden. Asperges zijn daarmee niet langer schaars in het begin van het seizoen, waardoor de prijs dus daalt.

Teler ook blij
Volgens Jan
Muurmans van Aspergeteler Teboza in Helden betekent deze lagere prijs niet dat aspergetelers eronder lijden. Voor de kastelers zijn de prijzen iets aan de lage kant, maar voor de buitentelers zijn het juist prima prijzen. "Goed voor teler én consument", aldus Muurmans.

Na Pasen gaat de prijs van een kilo asperges nog verder omlaag omdat alle aspergetelers dan beginnen met oogsten. De verwachting is dat je dan tussen de 5 en 6 euro gaat betalen voor een kilo van het witte goud.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer aspergevelden erbij in Limburg
Limburgse aspergeteelt nog steeds bezig met opmars
Vroege asperges door verwarmde bedden
'Onderzoekslab steun in rug voor Greenport Campus'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen