Hennep tussen de maïs (2020)

Groene Brigade gaat helpen hennep op te sporen op akkers

De Provincie Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) slaan dit jaar de handen ineen om hennepteelt op boerenakkers tegen te gaan.

Paarse asperge
Na wit en groen ook paarse asperges bij de boer

Aspergeteler Teboza in Helden oogst dit jaar voor het eerst paarse asperges van Nederlandse grond. Het bedrijf verwacht dat dit nicheproduct in de toekomst ook meer zijn weg naar de supermarkt gaat vinden.

29-04 Asperge Limburgse
Kou zorgt voor dure asperges

De prijs van asperges is dit jaar fors hoger dan vorig jaar rond deze tijd. De telers krijgen op de veiling bijna het dubbele voor een kilo asperges ten opzichte van vorig jaar.

Hanneke Dings
Hanneke met kruiwagen naar grens om asperges te verkopen

Aspergeteler Hanneke Dings loopt twee keer per dag met een kruiwagen van haar Duitse boerderij naar de grensovergang bij Tegelen om haar witte goud te verkopen.

aspergevelden
Harde wind zorgt mogelijk voor vertraging aspergeoogst

De aspergeproductie komt mogelijk in de problemen door de lentestorm die donderdag over Limburg heeft geraasd.

Limgroup Horst (5 nov 2020)
Reorganisatie Limgroup: circa dertig mensen verliezen baan

Veredelingsbedrijf Limgroup uit Horst moet gaan snijden in het bedrijf. Dat betekent dat ongeveer dertig medewerkers hun baan verliezen.

Aspergesteker
'Arbeidsmigranten doordringen om afstand te houden'

Aspergestekers en andere arbeidsmigranten uit Oost-Europa krijgen in de gemeente Horst aan de Maas een 'lesje' afstand houden.

stock aspergeveld asperge aspergeteelt
Een vijfde Nederlandse aspergegrond ligt in Peel en Maas

In Peel en Maas vind je veruit de meeste aspergegrond. Bijna een vijfde van het totaal aan hectare grond voor aspergeteelt in Nederland ligt hier.

Aspergemachine getest in Beringe: 'Aspergestekers overbodig'

Een aspergemachine, die in de toekomst aspergestekers overbodig moet maken, is getest in Beringe. Met de proef moeten de laatste kinderziektes uit de machine worden gehaald.

Hoogwatergolf 1995
L1mburg Centraal: Deltacommissaris bezoekt Limburg

Vrijdag in L1mburg Centraal: Deltacommissaris op werkbezoek in Limburg, portret van een aspergesteker, OCI-Lions breekt met trainer, Formule W zonder Milou Mets en meer Limburgs nieuws...

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten