Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielzoekerscentrum in Venlo gaat weer open

Geplaatst opdinsdag 1 september 2015 - 16:41

Het asielzoekerscentrum in de buurtschap 't Ven in Venlo gaat weer open. Dat heeft de gemeente dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Het Venlose azc aan de Weselseweg ging in juli van dit jaar dicht. Na 15 jaar kwam een einde aan de asielopvang op die plek, omdat dit zo was afgesproken met buurtbewoners.

Maar vanwege de grote toestroom van asielzoekers heeft het kabinet een beroep gedaan op gemeenten om vluchtelingen te huisvesten.

Geloofwaardigheid
De afbraak van het centrum was inmiddels gestart. Wethouder Ramon Testroote zegt dat heropening een lastig afweging was. "Met dit besluit zetten we onze geloofwaardigheid naar de buurt op het spel. Dat voelt niet goed. Maar wij kunnen onze ogen en oren niet sluiten voor de mensonwaardige beelden die dagelijks via de media onze huiskamers binnenkomen."

Veiligheid
Venlo gaat snel in gesprek over het maximale aantal bewoners dat naar het asielzoekerscentrum komt, de verblijfsduur en de brandveiligheid. Wanneer het Venlose azc precies open gaat, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Asielkinderen Venlo verspreid over basisscholen
Helft minder nieuwe woningen in 't Ven Venlo
Bewoners in ’t Ven bespied door drone
Poolse kaskrakers gepakt in lege kas Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen