Overslaan en naar de inhoud gaan

Asielzoekerscentrum Blitterswijck gaat week later open

Geplaatst opzaterdag 4 juni 2016 - 7:52

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de opening van het asielzoekerscentrum op het bungalowpark in Blitterswijck met een week uitgesteld.

Volgens het COA is de organisatie nog niet helemaal klaar voor de komst van de eerste van de in totaal 450 vluchtelingen.

Huisarts
De inrichting van het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA), dat huisartsenzorg biedt aan vluchtelingen op het terrein, blijkt niet op tijd gereed. Volgens de gemeente Venray is het belangrijk dat het asielzoekerscentrum meteen een goede start kan maken. "En daar hoort een goed functionerend gezondheidscentrum bij", aldus een woordvoerster van de gemeente.

Zowel de gemeente als het COA heeft omwonenden op de hoogte gebracht van het uitstel.

Lees ook: Venray opent klachtenlijn voor azc Het Roekenbosch

Uitstel
Het is vooralsnog de bedoeling dat de eerste vluchtelingen dinsdag 14 juni op het vakantiepark Het Roekenbosch arriveren. De opening van het asielzoekerscentrum in Blitterswijck werd al eens eerder doorgeschoven. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de eerste asielzoekers half mei al zouden arriveren.

Lees ook: Opening asielzoekerscentrum Blitterswijck vertraagd

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tegenstanders azc Blitterswijck nemen juridische stappen
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
Asielzoekerscentrum Blitterswijck wordt compact en omheind
Vluchtelingen arriveren vrijdag in Blitterswijck
Asielzoekerscentrum Blitterswijck
'COA moet betalen voor leegstaand azc Blitterswijck'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen